:(
princesss: punkt s jest srodkiem okregu opisanego na trojkacie abc i lezy poza obszarem tego trojkata.
jesli kąt ABC=40 to miara kata SAB wynosi...?
a)20
b)40
c)50
d)80
29 sty 20:32
6latek: Srodek okregu opisanego na trojkacie lezy poza trojkatem jesli ten trojkat jest rozwartokatny
29 sty 20:34
ABC:

kurde nie potrafię tu porządnego rysunku zrobić
29 sty 23:00
iteRacj@:
29 sty 23:14
ABC: O właśnie , teraz widać że ten kąt jest mniejszy niż 50 stopni. Co by było gdyby był równy 40
stopni?
29 sty 23:26
iteRacj@:
SAB=40o → BSA=100o, BSC=20o, BAC=10o i suma się zgadza SAB =50o
29 sty 23:36
iteRacj@: * suma się zgadza SAC =50o miało być
a jesli SAB=20o → BSA=140o, BSC=60o, BAC=30o i suma też się zgadza SAC=50o ?
29 sty 23:40