Wyznacz miejsce zerowe funckji
Krys: rozwiąż nierówność: −x
3−x
2+2x/x
4+3x
2−4<0
Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego zadanka z góry dziękuję
29 sty 19:51
Janek191:
Napisz to po ludzku

Ułamki piszemy przy pomocy litery U
29 sty 19:53
29 sty 19:57
Janek191:
1)dziedzina
Rozwiąż nierówność :
( − x3 − x2 + 2 x)*( x4 + 3 x2 − 4) < 0
Rozłóż na czynniki
29 sty 19:58
Krys: Ten pierwszy wiem jak rozłożyć lecz z drugim nie wiem co mam zrobić z tą 4 nie mam czego tam
wyciągnąć
29 sty 20:05
6latek: x2=t i t≥0
t2+3t−4=0 dzialaj
29 sty 20:14
ABC:
x4+3x2−4=x4+4x2−x2−4=x2(x2+4)−(x2+4)=(x2+4)(x2−1)
29 sty 20:19