awa
Kasia: jezeli suma liczb p i q jest równa
√3 a roznica p−q rowna jest
√2 to rożnica p
2− q
2 jest
rowna
17 lut 18:14
tryk: {p+q=
√3
+{p−q=
√2
−−−−−−−−−−−−−−−
2p=
√3+
√2
| | 2√3−√3−√2 | | −√2 | |
q=√3−p= |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | √3+√2 | | −√2 | | 7+2√6 | |
p2+q2=( |
| )2+( |
| )2= |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
jeśli się nie machnęłam
zgadza się?
17 lut 18:23
Kasia: ma wyjść √6
17 lut 18:25
Eta:
p+q= √3 i p−q= √2
to p2−q2= ( p+q)(p−q) = √3*√2= √6
17 lut 18:29
Kasia: dziekuje
17 lut 18:30
Eta:
17 lut 18:33