matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie zespolone
mazera:
rozwiąż równianie x
2
+ (1 + 3i)x + 2i − 2 = 0
29 sty 17:39
ICSP:
x
1
+ x
2
= −1 − 3i x
1
x
2
= 2i − 2 = −2i(−i − 1) x
1
= −2i x
2
= −i − 1
29 sty 17:42