Gauss z układu równań
Ania: Pomoże mi ktoś obliczyć Gaussa?
x+2y−2=1
3x+y+2=0
−x+y+2z=−1
Zatrzymałam się na tym etapie:
1 2 −1 1
0 −5 4 −3
0 −5 4 −3
0 3 1 0
i nie wiem jak to pociągnąć dalej. Z góry dzięki
29 sty 10:17
wredulus_pospolitus:
w jaki sposób z 3 równań nagle u Ciebie zrobiły się 4 równania ?
29 sty 10:18
wredulus_pospolitus:
Krok 2:
Krok 3:
Krok 4:
W
3 = W
3 + W
2
I gotowe
29 sty 10:20
Ania: Przepraszam powtórzyła mi się druga linijka, ma być:
1 2 −1 1
0 −5 4 −3
0 3 1 0
I nie wiem jak to pociągnąć dalej
29 sty 10:20
Ania: Dzięki
29 sty 10:43