Pochodna
Wektoria: Obliczyć pochodną:
| | arctgπx4 | |
f(x)= |
| |
| | √1+x − √1+x | |
Nie mam pomysłu na arctg
πx4
29 sty 10:13
wredulus_pospolitus:
czy aby na pewno w mianowniku masz
√1+x −
√1+x =0
29 sty 10:14
29 sty 10:14
wredulus_pospolitus:
| | πx | | π | |
(arctg |
| )' = (arctgy)'*(y') gdzie y = |
| x |
| | 4 | | 4 | |
29 sty 10:15
Wektoria: Przepraszam, √1+x − √1−x
29 sty 11:16
Wektoria: Jak obliczyć granice danej funkcji

x∊(−1, 1)\{0}
Prawo− i lewostronne dla x→0
Granice dla x→ −1; x→1
29 sty 11:19
Jerzy:
A jakiej funkcji ?
29 sty 11:20
Wektoria: f(x) z pierwszego wpisu
29 sty 11:31