Geometria
Hali: Proszę o pomoc,
Najdłuższy bok AB trójkąta ABC ma długość √218 oraz wektor CB =[10,−10] I CA=[−3,−3]. Oblicz
pole.
Wystarczy mi wiedzieć jak policzyć współrzędne bądź boki trójkąta. A nie wiem jak policzyć to z
wektorow
28 sty 19:34
Mila:

1) |BC|=
√102+102=
√200=10
√2
|AC|=
√32+32=
√18=3
√2
|BC|
2+|AC|
2=200+18
|AB|
2=218
ΔACB− Δprostokątny
Albo od razu
2)
W:
−3 −3
10 −10
W=|(−3)*(−10)−(−3)*10|=30+30=60
================
28 sty 20:30
Hali: Dziękuję 💜💜
28 sty 20:36
Mila:
O, jakie ładne serduszka
28 sty 21:05
iteRacj@:
@Milu ty też takimi dysponujesz
🧡💛💙💚💜🖤💔💘💝
ale rzadziej tu wstawiasz...
28 sty 21:11
Mila:
O, i gdzie te serduszka są?
28 sty 21:21
Satan: Milu, wydaje mi się, że to emotki z telefonu.
28 sty 21:23
Mila:
Dziękuje
Satan, jestem staroświecka i mam telefon bez buzerów

.
28 sty 21:25
iteRacj@:
W laptopach też mieszkają 💻 = 🏠
Prawy przycisk myszy umieszczonej na tym polu tutaj, do wpisywania tekstu. Pojawia się napis
Emotikony. I już można wyrazić pozytywne emocje wobec pań 👩❤️👩 i panów 👨❤️👨 .
28 sty 21:31
vvool: 👨🎓➕🍕➕👩🎓=💕
28 sty 21:35