matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
roccerrr1:
Oblicz wartość pochodnej funkcji w podanym punkcie.
x+1
f(x)= (2x−7)*
x0=−3
3x−1
28 sty 19:19
mat:
x+1
(3x−1)−3(x+1)
f'(x)=2*
+(2x−7)*
3x−1
(3x−1)
2
podstaw x=−3
28 sty 19:25