Całka
Karolina: Mam pytanie dlaczego −∫cosxdx od 0 do π wynosi 0, a nie 2? Ja to liczę w taki sposób, że
−cosπ+cos0=1+1=2. Co robie nie tak? Z góry dziękuję
28 sty 15:32
ABC:
a co jest funkcją pierwotną dla cos?
28 sty 15:39
Karolina: −cosπ+cos0=−(−1)+1=1+1=2
28 sty 15:42
Karolina: O rety nie scalkowalam cosinusa. Dziekuje!
28 sty 15:44
ABC: ciężki przypadek... jaką funkcję trzeba zróżniczkować żeby otrzymać cos ?
28 sty 15:44
Karolina: Dlaczego ciężki przypadek? Przecież już wiem, powinno być −sinπ+sin0=−0+0=0. Zapomnialam tylko
scalkowac cosinusa
28 sty 15:51