matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Bartus:
f(4)=8ln4−16
28 sty 14:53
ABC:
a jakie jest polecenie?
28 sty 14:55
Bartus:
Obliczyć f(4) a f(x)=8lnx−x
2
28 sty 14:57
ABC:
to dobrze podstawione, ewentualnie można przekształcić 8ln4−16=16ln2−16=16(ln2−1)
28 sty 14:59