matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lnx * x
Marta:
czy lnx *x to lnx
2
?
28 sty 13:08
Bakuś:
ln x*x = lnx
x
28 sty 13:12
Bakuś:
znaczy ln(x) *x =lnx
x
ln(x*x)=lnx
2
28 sty 13:12
Jerzy:
@Bakuś ..lnx*x ≠ lnx
x
28 sty 13:17
Bakuś:
Wolfram mówi co innego ale nie wiem
https://prnt.sc/md8221
28 sty 13:20