Proste w R^3
Pawel: Wyznaczyć punkt oraz kąt, pod jakim przecinają się proste:
x=2+t x=3+4s
k1:y=2+2t k2:y=4+s
z=−1+3t z=2+5t
Nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać
28 sty 12:10
ABC:
układ równań najpierw a potem wzór na cosinus kąta między wektorami
28 sty 12:33
Jerzy:
v
1 = [1,2,3]
v
2 = [4,1,5]
| | |v1ov2| | |
∡(k1,k2) = arccos |
| |
| | |v1|*|v2| | |
28 sty 12:49
Pawel: Ale byłbym wdzięczny, gdyby ktoś wytłumaczył skąd to się wzięło a nie napisał tylko, żeby
napisać
28 sty 13:12
PW: A dobrze by było, gdybyś najpierw poznał teorię, a dopiero rozwiązywał zadania.
28 sty 17:34
Pawel: Dobrze by było gdybyś nie stwierdzał, że nie znam teorii, pozdrawiam
28 sty 20:24