Odwrotność liczby z logarytmem w potędze
Radek: Siemka!
Odwrotność liczby:
9
log3(2−1) jest równa:
a) −4/9
b) 4/9
c) −9/4
d) 9/4
Mi tu wychodzi 9
log3(2−1)= 9
log3(1)=9
0=1
27 sty 21:10
ABC:
gdyby tam było
w wykładniku log
32−1
to 9 do tej potęgi to 4/9
27 sty 21:17
LOL ALE PADAKA: dlaczego

log
3 2−1 to nie to samo co log
3 1

? Mam to interpretować jako log
3 (2) − 1?
27 sty 21:22
ABC: tak
27 sty 21:23
LOL ALE PADAKA:
Góra 3
2* log3 2 = 3
log3 4= 4
Więc odwrotność to będzie 9/4
Dzięki wielkie za naprowadzenie
27 sty 21:30