równanie wykładnicze
Kingaa: Mam do rozwiązanie takie równanie wykładnicze:
(x2 − 7x + 11)x2 − 13x + 42 = 1
Jest ono nieelementarne i nie mam pojęcia jak się za to zabrać.
Proszę o pomoc
27 sty 18:45
6latek: ja bym policzyl
x2−13x+42=0
27 sty 18:49
ABC:
przypadki musisz rozważać
na przykład x2−13x+42=0 i x2−7x+11≠0
27 sty 18:51
PW: To nie jest równanie wykładnicze.
27 sty 18:52
ABC:
męczyłem takie przed maturą pani mówiła wykładniczo−potęgowe na to
27 sty 18:53
Kingaa: a coś więcej jakieś założenia odnośnie podstawy, czy niekoniecznie?
27 sty 18:53
Kingaa: Ja potrafię nazwać to tylko złożeniem funkcji i tyle
27 sty 18:54
Adamm:
pod założeniami byś się zapadła gdybyś miała je rozważać
27 sty 18:56
ABC:
zrób 3 przypadki i gitara
27 sty 18:57
Kingaa: Okey, dziękuję bardzo za wskazówki
27 sty 19:00