Równanie zespolone
Michał: Równanie zespolone
Michał: Witam. Mam takie oto równanie do rozwiązania i niestety nie mogę sobie poradzić
−z(sprzężone)3=(−√12+2i)11 z2
Czy mógłby ktoś mi z tym pomóc?
27 sty 17:44
PW: To ma być
−z̅3 = itd?
27 sty 18:33
jc: Spójrz niżej, już dzisiaj zadanie to zostało rozwiązane.
27 sty 18:37
Michał: No właśnie nie zrozumiałem tego rozwiązania, dlatego ponawiam pytanie
27 sty 21:07
jc: | | i−√3 | |
−√12+2i=4* |
| , moduł ułamka = 1 |
| | 2 | |
Porównujesz moduły − prawej i lewej strony.
|z|
3= 4
11|z|
2
z=0 lub |z|=4
11
Czy do tego miejsca rozumiesz?
27 sty 21:29