matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fgfg
Mięsarz:
sin2α
cosα
1
Wykazać, że
*
=tg
α
1+cos2α
1+cosα
2
27 sty 16:24
PW:
Wskazówka: 1+cos2α=sin
2
α+cos
2
α+cos
2
α−sin
2
α=2cos
2
α sin2α=2sinαcosα, dalej powinno pójść łatwo.
27 sty 17:20
Mięsarz:
Ok mam. Dzięki
27 sty 20:18