matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
mantra:
Znaleźć równanie prostej l przechodzącej przez P (−1,2,−3). Prosta l prostopadła jest do wektora a = (6, −2, −3) oraz
⎧
x=1+3t
przecina prostą k
⎨
y=−1+2t
⎩
z=3−5t
byłbym wdzięczny za pomoc w tym zadaniu
27 sty 15:54