Oblicz pole trójkąta
unek: W trójkącie ABC

unkt a1 należy do boku CB i ICA1I=1/7ICBI, punkt C1nalezy do boku AB i
IAC1I=1/5AB, punkt A2 nalezy do odcinka A1B i IA1A2I=1/3IA1BI Wiadomo,ze pole trójkata C1BA2
jest rówe 16cm2. Oblicz pole trójkąta ABC
27 sty 15:19
iteRacj@:
Lista zadań do tego konkursu to 27 zadań. Ciekawe czy wszystkie będą przepuszczone przez to
forum? Na razie było chyba pięć.
27 sty 15:25
wredulus_pospolitus:
iteracja ... a podasz linka do tych zadanek ... ciekaw jestem dla jakiego poziomu jest to
konkurs
27 sty 15:30
27 sty 15:36