Rozwiązania macierzy
terd: Czy poprawnie wykorzystuje macierz schodkową do rozwiązania równania
A =
|2 2 −1|
|3 5 −3|
|6 8 −5|
= [0,0,0]
Doszedłem po redukcji do postaci:
| 2 2 −1|
|−3 −1 0|
| 1 0 0|
I teraz rozwiązania:
x1 = t
x2 = −3t
x3 = −t
Czy jest to poprawnie rozwiązane?
27 sty 02:02
Bleee:
A skąd to t się znalazło?
Przecież masz x1 = 0 co wynika z ostatniego rownania
Ogólnie... Wszystkie zmienne równe zero będą
27 sty 02:14
terd: A no rzeczywiście.. już późna godzina, nie wiem skąd mi sie wziął ten parametr
27 sty 02:17