pochodna
xyz: Obliczyć pochodną:
y = sinx2
y = −ctg3x + 3ctgx + 3x
Czy ktoś mógłby mi pomóc z tym i wytłumaczyć dokładnie?
26 sty 20:51
wredulus_pospolitus:
potrafisz obliczyć pochodne z:
y = sinx

y = −x
3 
y = x
2 + 3x
26 sty 20:53
Jerzy:
Pytanie jest inne, czy wiesz, jak liczyć pochodną funkcji złożonej ?
26 sty 21:02
wredulus_pospolitus:
Jerzy ... zanim dojdziemy do złożonej chce zobaczyć czy w ogóle wie jak zrobić jakąkolwiek
prosta pochodną
26 sty 21:08
xyz: Z sinx to cosx, z −x
3 to −3x
2. O pochodnej funkcji złożonej nie słyszałem
26 sty 21:16