matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dlugosci wektorow
a:
Niech a = [
√
2
,0,
√
2
] b= .[1,0,0]. Oblicz dlugosc wektorow a i b oraz miare kata miedzy nimi licze iloczyn skalarny i to jest moj licznik > w mianowniku mam pierwiastek x y z po dodaniu a+b? Chetnie bym spojrzal na rozwiazanie
26 sty 20:16
Janek191:
a o b
cos α =
I aI* I bI
a o b =
√
2
I a I =
√
4
= 2 I b I = 1 więc
√
2
cos α =
2
α = 45
o
26 sty 20:45