Znajdź rzut punktu P(7,-5, 11) na płaszczyznę π : 𝑥−𝑦+2𝑧−4=0 .
Pinduks: Znajdź rzut punktu P(7,−5, 11) na płaszczyznę π : 𝑥−𝑦+2𝑧−4=0 .Podsstawiłem do wzorów na
współrzedne prostej dane i wyszło x=7+t y=−5−t z=11+2t .Obliczyłem T ze wzoru na płaszczyzne i
te wwyszło −5 podstawiłem −5 pod t we wzorach na x y z prostej i wyszedł mi punkt rzut na
prostą nazweijmy go Q(2,0,1 ) zgadza się tok myślenia ?
26 sty 17:32
Jerzy:
Już ci to wyjaśniłem dzisiaj przed południem i załapałeś,więc o co chodzi ?
26 sty 17:33
jc: tak
26 sty 17:42
Pinduks: Upewniam się żeby nie było żadnych niedopowiedzeń
26 sty 17:49