Dowód
Robson: lim(x−>2−) f(x) = −∞ ⇔ ....
X dąży do dwójki lewostronnie.
Jak zapisać warunek, ażeby to była prawda, a potem jak jemu zaprzeczyć?
26 sty 17:29
Jerzy:
Podaj treść zadania, a nie snuj głupie wywody.
26 sty 17:31
Robson: a .Uzupełnij lim(x−>2−) f(x) = −∞ ⇔ ....
b. Poprzez kolejne zastosowania znanych praw (zacytuj je) utwórz zaprzeczenie powyższej
definicji.
26 sty 17:33
Jerzy:
A gdzie tu jest definicja i czego definicja ?
26 sty 17:38
Robson: Trzeba się zapytać mojej prowadzącej. WIMIR AGH pozdrawia.
A definicją ma być chyba to:
lim(x−>2−) f(x) = −∞ ⇔ ....
Lecz trzeba najpierw to dokończyć.
26 sty 17:44
Robson: Jakbym miał to robić osobiście, to bym napisał, że jest to zawsze prawdą, gdy
26 sty 17:45
Robson: Znaczy się limes f(2)
26 sty 17:46
Jerzy:
⇔ prosta x = 2 jest asymptotą lewostronną pionową funkcji f(x)
26 sty 17:46