matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Karolina:
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=
n
3
. Wyznacz wszystkie liczby k takie, że a
k
<50≤a
k+1
17 lut 15:35
Basia:
k
a
k
=
3
k+1
a
k+1|
=
3
rozwiąż układ nierówności
k
<50
3
i
k+1
≥50
3
17 lut 17:26