matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile jest takich liczb większych od 1 {a,B,C,D} takich ze a+B+C+D = 16.
Kombinatoryka:
Ile jest takich liczb większych od 1 {a,B,C,D} takich ze a+B+C+D = 16.
11
3
?
26 sty 13:27
Jerzy:
Nieskończenie wiele.
26 sty 13:30
Kombinatoryka:
Naturalnych zapomniałem dopisać
26 sty 13:31
Pytający:
(16−4*2)+(4−1)
(4−1)
11
3
Tak,
=
.
26 sty 15:31