matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przeksztalcene wzoru
Pawel96:
Mam wzór: |Z| =
√
R
2
+X
2
Mam dane że R=100 I muszę obliczyć Z oraz X, czy to jest wogóle wykonalne z jedną niewiadomą? Po przekształceniu wzor na X
2
=
|Z|
2
R
2
I na R
2
=
|Z|
2
X
2
Jestem w kropce pomocy!
26 sty 10:08