matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka oblicz
JerzMarcyś:
oblicz. ∫
−
2
1
e
−
x dx −> na górze 1 na dole −2 jak to będzie szlo po kolei ?
25 sty 18:13
Jerzy:
= [−e
−x
]
1
−2
.... podstawiaj granice i licz
25 sty 18:16
JerzMarcyś:
e
−
1 − e
−
(−2) = to jest e
3
?
25 sty 18:17
Jerzy:
1
... =
− e
2
e
25 sty 18:21