matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka, dziwna, oblicz calke
JerzMarcyś:
Rozwiąże ktoś krok po krok te całke? ∫
2
−
1 |x| dx = (na górze 2 na dole −1 )
25 sty 17:09
Jerzy:
x
2
x
2
=
−1
∫
2
(−x)dx +
0
∫
2
xdx = [−
]
−1
0
+ [
]
0
2
2
2
podstawiaj granice i licz.
25 sty 17:12