pierwiastki
szymi2008: 2
√9−2
√1 =
nie można odejmować piewiastkow które maja inne liczby pod pierwiastkiem?
Jestem w podstawowoce

D
25 sty 16:51
Jerzy:
√9 = 3
√1 = 1
25 sty 16:52
Mila:
Nie można tych pierwiastków odjąć, trzeba obliczyć.
W podstawówce w zadaniach są takie pierwiastki, które możesz obliczyć.
25 sty 18:09
Jerzy:
Witaj
Milu 
.. .raczej takie, które zna , bo policzyć mu będzie trudno
25 sty 18:15
Mila:
Witam, coś tam może być w siódmej, albo ósmej klasie. Nie znam programu.
Dawniej były potęgi i pierwiastki w dość szerokim zakresie.
25 sty 18:19