cramera
Roman: Korzystajac z wzorów Cramera rozwiazac
x−2y−3z=−3
3x+y+4z=10
2x+5y+z= −1
mi wyszło x=111/26
y = 3/2
z=9/13
jak sprawdzam to nie wychodzi −3, 10, −1
mógłby ktoś sobie to rozpisac i zobaczyć czy takie wyniki wychodza
25 sty 14:05
Roman: ktoś pomoże
25 sty 14:28
jc: Policz jeszcze raz. W=−68, Wx=−68, Wy=68, Wz=136, x=1, y =−1, z=2.
25 sty 14:37
Roman : w mi wyszlo −52
25 sty 15:30
ABC:
jaką metodą liczysz ten wyznacznik?
dla metody Sarrusa masz 1−16−45+6+6−20=−68
25 sty 15:41
Roman : 1−45−16−6+20−6
25 sty 15:43
ABC:
czyli nie masz pojęcia o tej metodzie , doucz się
25 sty 15:47
Mila:

W=1*1*1+(−2)*4*2+(−3)*3*5−(−3*1*2+1*4*5+(−2)*3*1)=
=1−16−45−(−6+20−6)=
=−60−8=−68
25 sty 18:36
romek: wx=3+150−8+3−60+20=108 gdzie popelniam blad
3 −2 −3
10 1 4
1 5 1
3 −2 −3
10 1 4
25 sty 20:55
romek: 3+150−8+3−60+20
25 sty 20:58
Mila:

3 −2 −3
10 1 4
1 5 1
3 −2 −3
10 1 4
W=3*1*1+10*5*(−3)+1*(−2)*4−(−3*1*1+4*5*3+1*(−2)*10)=
=3−150−8−(−3+60−20)=−155−37=−192
25 sty 21:23
ABC: Mila jeśli to ten sam człowiek co napisał układ o 14.05, to teraz wyrazy wolne pomylił
25 sty 21:26
Mila:
Nie kontrolowałam do czego to potrzebne, obliczyłam wg zapisu macierzy.
25 sty 21:41