Kompletnie nie wiem jak to ugryźć, pkt 1 oraz 2 mam zrobiony ale dalej ...?
Belzebub: Zrobić w układzie współrzędnych
1) równanie prostej przechodzącej przez pkt A(−4, 0) B (0, 3)
2)współrzędne środka odcinka
3)równanie prostej równoległej odcinka AB
4)równanej prostej prostopadłej przechodzącej przez środek odcinka AB
25 sty 12:12
Jerzy:
Równanie prostej: y = ax + b
0 = −4a + b
3 = a*0 + b
i obliczasz: a i b
25 sty 12:19
PW: Nie dziwię się, że nie możez odpowiedzieć na 3), bo polecenie jest bzdurne.
25 sty 13:53