7 | 7 | |||
cos | π+sin | π | ||
12 | 12 |
π | ||
sinx + cosx = √2sin( | + x) | |
4 |
7π | 7*180o | ||
= | = 7*15o = 105o | ||
12 | 12 |
105o + 15o | 105o − 15o | |||
cos105o + cos15o = 2cos | *cos | = 2cos60o*cos45o = | ||
2 | 2 |
1 | √2 | √2 | ||||
2* | * | = | ||||
2 | 2 | 2 |
6π | 7π | 7 | ||||
sin( | − | )+sin( | π) | |||
12 | 12 | 12 |
π | 7 | |||
sin(− | )+sin( | π) | ||
12 | 12 |
−1+7 | −1−7 | |||
2sin( | π)cos( | π) | ||
24 | 24 |
π | −π | |||
2sin( | )cos( | ) | ||
4 | 3 |
π | π | |||
2cos( | )sin( | ) | ||
3 | 4 |
π | ||
=sin( | ) | |
4 |
√2 | ||
= | ||
2 |
3π | 7 | 10 | 5 | |||||
= √2sin( | + | π) = √2sin( | π) = √2sin( | π) = | ||||
12 | 12 | 12 | 6 |
π | 1 | √2 | ||||
= √2*sin | = √2* | = | ||||
6 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |