matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki oznaczone, trudne
MarianoItaliano:
oblicz całki oznaczone.. e ) ∫
−
1
2
|x|dx (na gorze 2 na dole −1)
1
c) ∫
1
9
√
x
25 sty 02:27
Janek191:
1
= x
−0,5
√
x
25 sty 09:02
Jerzy:
e) =
−
1∫
0
(−x)dx +
0
∫
2
xdx
1
c) ∫
dx = 2
√
x
+ C , i teraz podstawiaj granice
√
x
25 sty 09:33