Granica
EloElo123: Witam mam problem z taka granica:
(1+ln(x))/x2
24 sty 18:45
EloElo123: Oczywisicie przy x−>0 od prawej strony zapomnialem dodac
24 sty 18:52
Jerzy:
Zastosuj regułe H.
24 sty 18:56
EloElo123: Tylko nie wiem jak to doprowadzic do 0/0 albo inf/inf
24 sty 18:58
EloElo123: Bo mam −inf/0
24 sty 18:59
24 sty 18:59
Jerzy:
Nie...bzdura.
24 sty 19:00
ABC:
(−∞)*(+∞)=−∞
24 sty 19:02
Jerzy:
Masz wprost: = lim ( 1 + lnx)*x−2 = [−∞*∞] = −∞
24 sty 19:03
EloElo123: Dzieki, czasem nie zauwaza sie zbyt oczywistych rozwiazan
24 sty 19:09