matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
Mata:
Liczba y stanowi 80% liczby x. Liczba to .... % liczby y . Proszę o pomoc w tym zadaniu.
17 lut 10:19
Edek:
y=0,8x chodzi o x ile to % y tak?
8
y=
x
10
4
5
y=
x /*
5
4
5
x=
y
4
x=1,25y x=125%y
17 lut 10:42