1 | ||
1) log2 6 c= | ||
2 |
1 | ||
2) log małe | 12 c=3 | |
3 |
log małe3 12 | |
, ponieważ podstawiamy do wzoru, ale co dalej? ![]() | |
log małe3 13 |
1 | ||
PS. przepraszam za słabe kodowanie, ale nie umiem zrobić małej | , ponieważ cały czas na | |
3 |
1 | ||
2 = ( | )−1 | |
2 |
1 | |
= 3−1 | |
3 |
1 | ||
logab c = | loga c | |
b |
log małe126 | log małe126 | |||
1) | = | = | ||
log małe122 | −1 |
1 | 1 | 1 | ||||
−1log małe | 6 = log małe | |||||
2 | 2 | 6 |
1 | ||
2)log 3 | ||
12 |
−2 | −3 | |||
3)log2 | + log2 | |||
6 | 6 |
log12(6) | log12(6) | |||
log2(6)== | = | = | ||
log12(2) | −1 |
1 | ||
=−log12(6)=log12( | ) | |
6 |
1 | ||
[ log12(2)=−1 bo ( | )−1=21=2 ] | |
2 |
log3(12) | log3(12) | 1 | |||||||||||||
log13(12)= | = | =−log3(12)=log3( | ) | ||||||||||||
| −1 | 12 |
log2(6) | log2(6) | 1 | ||||
log4 6 = | = | = | log2(6)=log2(√6) | |||
log2(4) | 2 | 2 |
log26 | log26 | |||
log8 6= | = | =log23√6 | ||
log28 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |