matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole pod wykresem, całki
Franek:
Wijtacie, jak policzyć pole ograniczonym przez y=x
2
y=1/x oraz y=0 ? Wyznaczyłem pkt x=1. Chciałem to przez dwie całki. Od 0 do 1 z x
2
a od 1 do oo z 1/x, ale coś nie wychodzi
23 sty 17:29
Franek:
23 sty 17:32
Mila:
1
∫
∞
(1/x) dx jest rozbieżna
23 sty 18:20