matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
JakToZROBIC:
Wyznacz funkcję odwrotną f(x)=2x−8 czy to się robi tak? y=2x−8 y+8=2x
y+8
x=
<− h(x)
2
i jest to funkcja różnowartościowa?
23 sty 17:21
wredulus_pospolitus:
x+8
x
toć y =
to inaczej y =
+ 4 ... a to jest funkcja liniowa przeca
2
2
23 sty 17:24