całka niewłaściwa - oblicz
JakToZROBIC: Oblicz (jeśli istnieje) całka niewłaściwa
i proszę tez o wytłumaczenie kiedy istnieje a kiedy nie xd tak na chłopski rozum
a) ∫
∞0 e
−x dx
te zero, jeden i nieskonczonosci NAD ∫ tylko to mi jakoś tak się ustawiło xd
23 sty 12:23
JakToZROBIC: jak to zrobić?pomoze ktoś?
23 sty 14:45
ABC:
a umiesz obliczyć ∫0k e−x dx ?
23 sty 14:49
Jerzy:
a) ∫e
−xdx = −e
−x + C
| | 1 | |
[− |
| ]0∞ = 0 − ( −1) = 1 |
| | ex | |
23 sty 14:52
Jerzy:
[ln|x|]
1∞ = [
∞ − 0] =
∞ ( calka jest rozbieżna )
23 sty 14:55