oblicz porę obszaru ograniczonego
JakToZROBIC: Oblicz porę obszaru ograniczonego.
Co to znaczy tak na chłopski rozum? xd
a) funkcja f(x)=ex i osią OX dla x ∊ [0,1]
b) funckjAMI f(x)= −x2 +1 i g(x)=x+1
23 sty 12:21
Jerzy:

b)
Musisz obliczyć pole obszaru, jaki znajduje się pomiedzy wykresami tych dwóch funkcji:
P =
−1∫
0 [−x
2 + 1 − (x + 1)]dx
23 sty 12:30
Jerzy:

a)
Tutaj liczysz pole obszaru miedzy tym wykresem i osią OX, ale tylko w zakresie x ∊ {0;1]
P =
0∫1 e
xdx
23 sty 12:32
JakToZROBIC: W b chodzi o to żeby pod X wstawić wartości znajdujące się na gorze/dole znaku calki czyli 0 i
−1 ? czyli ogolnie wynik będzie = 0−4=4 ?
24 sty 23:48