Znajdź odwzorowanie liniowe f spełniające warunki
student1: Znajdź odwzorowanie liniowe f spełniające warunki
f(−1, 1, 1) = (1, −3, 0), f(1, −1, 1) = (1, 1, 2), f(1, 1, −1) = (1, 1, 2)
oraz jego jądro i obraz i ich bazy i wymiary.
Bardzo proszę o pomoc
22 sty 23:26
student1: up
22 sty 23:49
student1: up
23 sty 18:53
ABC:
masz jakiś pomysł jak zacząć?
23 sty 19:00
student1: no własnie niezbyt opuściłem te lekcje
wiem ze to bezie R
3→R
3
23 sty 19:02
ABC: sprawdź czy ten układ wektorów na którym masz dane wartości f jest bazą , np policz wyznacznik
3x3 czy będzie niezerowy, jeśli tak to łatwo dalej
23 sty 19:04
student1: nie wiem jak
23 sty 22:45
student1: up
23 sty 23:56
ABC:
nie wiesz jak policzyć wyznacznik 3x3 czy potem nie wiesz co robić?
24 sty 06:01