matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
Dada:
Niech AB=BC ,AC=DB oraz ∠BCD=50
o
. Pokaż ze ∠CBA=100
o
22 sty 15:41
M:
31 mar 12:50
Podstawy Geometrii:
Moge prosic o rozwiązanie ?
31 mar 16:24
Podstawy Geometrii:
Ponawiam prośbę
31 mar 20:57
Mila:
EB −dwusieczna ∡ABC PC=a 1)ΔPBC−Δ równoramienny ∡ABC=80
o
+2α ∡EBC=40
o
+α 50
o
−α=40
o
α=10
o
Kąty w ΔACB: 40
o
,40
o
, 100
o
Kąty w ΔDCB: 50
o
, 100
o
,30
o
2 kwi 21:31