matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
xoxo:
√
2
Oblicz sumę (2+
√
2
)+(1+
√
2
)+(1+
)+...
2
22 sty 15:03
PW:
Nieskończona jest ta suma (wszystkie wyrazy dodatnie i każdy większy od 1).
22 sty 15:06
Jerzy:
√
2
q =
2
2 +
√
2
S =
√
2
1 −
2
22 sty 15:07
Jerzy:
√
2
Ciąg jest malejący: q =
2
22 sty 15:12
xoxo:
Dziękuję!
22 sty 15:14
PW:
A diabli wzięli, liczyłem w pamięci i coś pomyliłem − stwierdziłem że ciąg nie jest geometryczny.
Jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy.
22 sty 15:21