matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość wyrażenie
Amatematyczny:
[a
2
: (a − 1)] + [1 : (1−a)]
22 sty 13:43
Jerzy:
a
2
1
a
2
− 1
(a − 1)(a + 1)
=
−
=
=
= a + 1
a − 1
a − 1
a − 1
a − 1
22 sty 13:47
Amatematyczny:
Dzięki ^^
22 sty 13:47