Prawdziwe sa nastepujace zaleznosci:
Mateusz91: Prawdziwe sa nastepujace zaleznosci:
a) (log2n)5=O(√n)
b)33n4+23n3+200(lgn)444 = (−)(n4)
c)22n+n22 = o(n!)
odpowiedzi tak lub nie oraz o co w tym chodzi jak dzialają te zaleznosci, z gory dziekuje.
22 sty 13:13
Mateusz91: c)22n+n22 = o(n!)
22 sty 13:14
ite:
W b/ prawa strona równości jest dobrze przepisana?
Tu notacja asymptotyczna jest wytłumaczona:
http://smurf.mimuw.edu.pl/node/828
Możesz skorzystać z obserwacji 9.3.
22 sty 13:24
Mateusz91: dobrze przepisana theta(n
4)
22 sty 13:29
ite: Wyglądało Rh minus w zaświadczeniach o grupie krwi, dlatego pytam : ))
22 sty 13:50