matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć asymptoty funkcji
lukasz93:
Wyznaczyć asymptoty funkcji: 1) f(x)=arctg(x
2
−1) 2)g(x)=x+1/x W punkcie 2) wyszła mi asymptota pionowa x=0 i ukośna y=x, co do tej drugiej nie mam pewności. Proszę o pomoc
22 sty 11:31