−4 | 3 | |||
Proszę o pomoc.Jeśli wykres funkcji f(x)= | + | przesuniemy o wektor | ||
x−p | 5 |
1 | 1 | 2 | 2 | |||||
v[2 | b+4 | , | b+ | ], to otrzymamy hiperbolę, której środkiem symetrii jest | ||||
2 | 2 | 3 | 5 |
−4 | 3 | 2 | 2 | |||||
g(x)= | +( | + | b+ | ) | ||||
x−(p+52b+92) | 5 | 3 | 5 |
3 | 2 | 2 | ||||
( | + | b+ | )=0 | |||
5 | 3 | 5 |
3 | ||
b=− | ||
2 |
5 | 3 | 9 | ||||
p+ | *(− | + | =0 | |||
2 | 2 | 2 |
15 | 18 | |||
p− | + | =0 | ||
4 | 4 |
3 | ||
p=− | ||
4 |
−4 | 2 | |||
f(x)= | + | |||
x+34 | 5 |
−4 | 3 | |||
f(x)= | + | |||
x+34 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |