matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja homograficzna
vedkav:
Jak przekształcić funkcję do postaci kanonicznej ?
x+4
y=
2x+1
22 sty 09:24
PW:
1
2x+8
1
2x+1
7
1
3,5
=
(
+
)=
+
2
2x+1
2
2x+1
2x+1
2
2x+1
22 sty 09:35
vedkav:
O jej dziękuję
22 sty 09:41
Janek191:
0,5 x + 2
0,5*( x + 0,5) + 1,75
1,75
y =
=
= 0,5 +
x + 0,5
x + 0,5
x + 0,5
22 sty 18:04