Mila proszę o pomoc
Staś: Ile rozwiązań ma równanie?
IIIxI−1I−2I−3I=2,5
21 sty 21:24
Mila:
Brakuje jednej | lub jedna za dużo , sprawdź zapis
21 sty 21:31
Eta:
21 sty 21:36
Staś: no właśnie też mi się wydaje że jedna brakuje ale tak wygląda zapis, to może dołoży Pani jedną
tam gdzie uważa i oddam tak rozwiązane.
21 sty 21:39
Eta:
Dokładam jedną kreskę po lewej
||||x|−1|−2|−3|=2,5
|||x|−1|−2|−3= 2,5 lub |||x|−1|−2|−3= −2,5
|||x|−1|−2|=5,5 lub |||x|−1|−2|=0,5
||x|−1|−2=5,5
lub
||x|−1|−2= −5,5 sprzeczne i t.d........................ i dokończ
21 sty 22:05
Mila:
||||x|−1|−2|−3|=2,5
|||x|−1|−2|−3=2.5 lub |||x|−1|−2|− 3=−2.5
|||x|−1|−2|=5.5 lub |||x|−1|−2|=0.5
(||x|−1|−2=5.5 lub ||x|−1|−2=−5.5) lub ( ||x|−1|−2=0.5 lub ||x|−1|−2=−0.5 )⇔
||x|−1|=7.5 lub ||x|−1|=−3.5 sprzeczność lub ||x|−1|=2.5 lub ||x|−1|=1.5
|x|−1=7.5 lub |x|−1=−7.5 lub |x|−1=2.5 lub |x|−1=−2.5 lub |x|−1=1.5 lub |x|−1=−1.5
|x|=8.5 lub |x|=−6.5 sprzeczność lub |x|=3.5 lub |x|=−1.5 sprzeczność lub |x|=2.5 lub
|x|=−0.5 sprzeczność
x∊{±8.5,±3.5,±2.5}
===============
21 sty 22:16
Eta:
21 sty 22:17
Staś : Dziękuję
22 sty 07:37
Mila:
23 sty 16:42