na potęgach
Maryna;P: (3
20 * 9
−10):27
−1=
jak to rozwiązać? naprawdę nie wiem od czego zacząć
16 lut 23:41
Godzio: pomagam
16 lut 23:42
Godzio:
320 * 3−20* 27 = 1 * 27 = 27
16 lut 23:43
Maryna;P: 320 * 3−20 −to można zapisać po prostu jako jeden?
:27−1 − w takim przypadku zawsze można opuścić minus i zastąpić dzielenie
mnożeniem?
16 lut 23:47
Godzio: To może żeby było to widać to to rozpisze
9
−10 = 3
2−10 = 3
−20
3
20 * 3
−20 = 3
20 + (−20) = 3
0 = 1
| | 1 | |
... : 27−1 = ... : |
| = ... * 27 |
| | 27 | |
16 lut 23:48
Maryna;P: dzięki i przepraszam za kłopot ^^ wszystko już mi się rozjaśniło
16 lut 23:50